085 016002824 uur per dag

Voor overlijden

Uitvaart vooraf regelen

Als iemand overleden is zijn er veel zaken te regelen. En weten nabestaanden soms écht niet wat de overledene wilde. Zelfs niet of deze een voorkeur had voor begraven of cremeren. Ook is er soms onduidelijkheid over geld. Of komt er, bij het opruimen van het huis, een donorcodicil tevoorschijn. Het is daarom, als de tijd u gegeven is, handig om vooraf een aantal zaken op een rij te zetten.

Voorbespreking

U kunt bij ons vrijblijvend een gesprek aanvragen om van gedachten te wisselen over wat u na uw overlijden zou willen en wat de mogelijkheden zijn. Een dergelijk gesprek over de uitvaartwensen geeft vaak rust aan zowel degene die gaat overlijden, als aan de toekomstige nabestaanden, zo leert de ervaring. Wij kunnen voor dit gesprek bij u thuis komen. We bespreken uw wensen en aan de hand daarvan maken we een verslag en begroting voor u. Voor de meest voorkomende crematies en begrafenissen hebben wij overigens pakketten samengesteld. U vindt ze hier.

Voor het maken van een afspraak voor een voorgesprek kunt u ons bellen op 085 0160028.

Verder vooraf regelen

U hoeft niets te regelen, maar wilt u zaken op een rij zetten, denk dan ook eens hieraan:

  • Map maken voor uw nabestaanden met informatie over uitvaartverzekeringen, abonnementen, pensioenen en andere zaken die te maken hebben met financiën
  • Wachtwoorden van uw sociale media, i-cloud en dergelijke ergens vastleggen.
  • Registreren bij www.donorregister.nl
  • Opstellen van een wilsverklaring met betrekking tot reanimatie of euthanasie. Zie voor meer informatie www.nvve.nl
  • Opstellen van een testament