085 016002824 uur per dag

Bij overlijden

Wat te doen bij overlijden

Als iemand is overleden is er veel te regelen. Maar wat te doen bij overlijden? Wat zijn de eerste stappen die u neemt? En wat kan wachten? We hebben een kleine checklist voor u gemaakt.

  • Bel de huisarts. Deze stelt het overlijden vast. Als iemand in een ziekenhuis overlijdt stelt een arts daar uiteraard het overlijden vast.
  • Bel vervolgens ons meldnummer 085 0160028. Wij zijn dag en nacht bereikbaar. Wij stemmen met u af waar u wilt dat de overledene heen gaat, waar hij/zij verzorgd wordt en wanneer we dit doen. We stemmen ook met u af wanneer we langs komen om de uitvaart met u te bespreken.
  • Probeer uit te zoeken of er een uitvaartverzekering is afgesloten. Meer informatie over een uitvaartverzekering in Leiden.
  • Vul zo mogelijk vast het intakeformulier op deze site in.
  • Verder kan alles wachten!

Is een overlijden binnen afzienbare tijd te verwachten? Maak dan een afspraak voor een voorbespreking. Zo weet u beter wat u kunt verwachten. En sla ons telefoonnummer vast op in uw telefoon.

Uitvaartverzekering

Bij Onyx Uitvaartondernemer Leiden kunt u met elke uitvaartverzekering terecht. U kunt ervoor kiezen het bedrag zelf te innen, of ons te vragen dit voor u te verzorgen. De opbrengsten komen dan in mindering op de factuur.

Vaak staat op de polis van de uitvaartverzekering een telefoonnummer dat u moet bellen bij overlijden van de houder van de polis. U hoeft echter de uitvaart niet te laten uitvoeren door de organisatie bij wie u verzekerd bent. U kunt met uw uitvaartverzekering bij elke Onyx uitvaartondernemer in Leiden terecht! U kunt daardoor goedkoper uit zijn, ook als u een naturapolis heeft. Voor het verschil tussen een naturapolis en een kapitaalpolis, kijk hieronder bij Naturaverzekering of kapitaalverzekering.

Meer weten over uitvaartverzekeringen bij Onyx Uitvaartondernemer Leiden? Bekijk dan onze pagina over uitvaartverzekeringen.